• Hem
  • Mer resurser ti...
inlägg

Mer resurser till sjukvården

Sjukvården ska spara över 1,2 miljarder de kommande tre åren. I alla fall om socialdemokraterna eller de andra borgerliga partierna får fortsätta att bestämma över sjukvården i Östergötland efter valet i september.

1,2 miljarder kronor är otroligt mycket pengar. Det är mer än vad lönen för 2000 sjuksköterskor är på ett helt år. Samtidigt som man lägger detta sparbeting i vården så ser vi växande köer, inställda operationer, stängda vårdplatser och stor brist på sjuksköterskor.

Men när man lyssnar på de andra partierna så låtsas de inte om dessa beslut. Det är ju lätt att få intrycket av att socialdemokraterna, moderaterna eller Sverigedemokraterna vill göra sjukvården bättre och satsa mer resurser. I realiteten så har de alla presenterat sina budgetar för det kommande tre åren. Och de är rörande överens om dessa gigantiska besparingar.

Vi behöver en sjukvård som fungerar för oss alla. En sjukvård utan onödiga köer, med hög tillgänglighet och en personal som trivs på sitt arbete. Det kan vi inte klara om sjukvården ställs under denna ekonomiska politik.

Vänsterpartiet har föreslagit en skattehöjning. För oss är det viktigare att sjukvården får mer resurser än att Östergötland ska ha landets lägsta landstingsskatt. Men det är ju också här som vi ser att skillnaden går mellan höger och vänster idag. Högerpartierna, inklusive socialdemokraterna, väljer en låg skatt och besparingar i sjukvården istället för en liten skattehöjning som ger mer resurser till välfärden.

Det är detta som landstingsvalet handlar om i september. Mer eller mindre resurser till sjukvården!

Emil Broberg

Gruppledare Vänsterpartiet Region Östergötland

Dela den här sidan:

Kopiera länk