• Hem
  • Förstudien ska ...
inlägg

Förstudien ska avgöra hallbygget

Att en hall behövs är uppenbart – förstudien får visa hur omfattande en sådan ska vara, skriver Solveig och Kerstin i ett svar till SD.

Replik i MVT på ”Motala måste prioritera”, Marcus Lejonqvist (SD), 31/5.

Exakt Marcus Lejonqvist, precis som du påpekar är det ingen nyhet att kylsystemet behöver bytas ut. Lika lite är det en nyhet att SD inte är intresserade av att bygga en ny hall.

Försök du att plocka billiga poäng med att ironisera – men det förändrar inte det faktum att vi anser att den gamla ispisten borde vara utbytt för länge sedan. Att vi vill komplettera driften av hallen med solenergi hänger ihop med en aktiv miljöpolitik. Med tanke på klimatförändringarna anser vi att kommunen ska vara självförsörjande när det gäller ”grön el”. Att SD är klimatförnekare och inte prioriterar nödvändiga åtgärder är välkänt.

Vänsterpartiet anser att det är viktigt med en hall ur ett jämställdhets- och folkhälsoperspektiv. Anser inte SD att det är bra med åtgärder som gynnar breddidrotten i kommunen? Vi tycker att det är bra att skapa bättre villkor för idrottsutövande för alla!

Naturligtvis tycker vi det är tråkigt att inte förstudien är färdig. Vi är väl medvetna att beroende på hur en hall byggs så påverkas kostnaderna. En enkel bandylada skulle kosta mindre pengar och en lösning som även klarar av evenemang, utställningar, mässor och shower blir dyrare.

Därför är förstudien viktig. Innan den är färdig går det inte ta ställning till den långsiktiga samhällsnyttan. Att SD oavsett resultat inte är intresserade av en hall och att vi i Vänsterpartiet bryr oss om barn och ungdomars fritid och att vi vill att det ska byggas en hall är som det är. Att en hall behövs är uppenbart – förstudien får visa hur omfattande en sådan ska vara.

Solveig Hansén (V), bildningsnämnden
Kerstin Lundberg (V), kommunstyrelsen

Dela den här sidan:

Kopiera länk