Vänstern tar ansvar för välfärden

Tack Torbjörn Åström för din kloka insändare ”Skatten ska gå till vård” i MVT 27 mars. Du avslutar den med att partierna borde ta till sig av vad 80 procent av svenska folket tycker om vinster i välfärden.

Jag kan lova att det har Vänsterpartiet gjort. Vi har länge vetat hur ett extremt system dränerar välfärden på skattepengar. Bara Sverige har denna galenskap.
Det är inte svårt att lägga ihop två och två.
Att, som borgarna, först sänka skatten med 160 miljarder och sen låta privata företag driva skolor, sjukvård och äldrevård, där våra skattepengar går till ägarnas vinster, ja vad händer?
Jo, vår välfärd är i kris. Vi saknar den ekonomi som krävs för till exempel vårdplatser, BB, god äldreomsorg, jämlik skola med mera. Personal slutar eller går på knäna på grund av för få arbetskamrater och stressig arbetsmiljö.
All välfärd ska vara vårt gemensamma ansvar och uppdrag. Våra skattepengar ska gå till den verksamhet de är tänkta för. Girigheten ska inte styra vård, omsorg och skola. Många så kallade välfärdsföretag betalar inte ens skatt i Sverige. Ännu en förlust av pengar som vi alla har rätt till.
Detta har Vänstern förstått för länge sen. Vänstern tar ansvar för välfärden. Något att komma ihåg till valet 2018.
Kerstin Lundberg, gruppledare i Vänsterpartiet i Motala