Medlemsmöte om lasarettet 7 februari

Medlemsmöte om lasarettet

Vi får besök av Emil Broberg som är vår representant i Region Östergötland.

Tisdagen 7/2 Klockan 18:30
Partilokalen, Folkets Hus, Motala.

Utöver det senaste nytt när det gäller det avbrutna samarbetet här i Motala – kommer Emil bland annat att berätta om sjukvården, om regionens ekonomi och om alla turer när det gäller lasarettet här i Motala.

”De tre östgötska akutsjukhusen ska drivas samhället i landstingets regi, utan vinstintresse, för att garantera kvalitet och långsiktighet för medborgarna.” Detta skrev socialdemokraternas Mats Johansson i Corren och på sin blogg inför valet.

Samma Johansson som nu leder Region Östergötland som igår meddelade att man ska lägga ut Lasarettet i Motala till privata vinstdrivande företag i ytterligare ett decennium.

Johansson gjorde också en stor sak i förra valrörelsen om Moderaternas svikna vallöfte om att inte höja skatten. Då menade han att det inte gick att lite på Moderaternas vallöften. Antar att samma logik gäller även Socialdemokraterna i Östergötland.