Förintelsens minnesdag

Under en rad år har kommunen och dess partier i samverkan med föreningar, kyrkor med flera arrangerat ”Förintelsens minnesdag” mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism. Har du möjlighet att delta – gör det!
Det tänds en eld på Stora torget kl. 10.00 i Motala på årsdagen av Auschwitz befrielse. Minnesdagen för förintelsen hålls den 27 januari runt om i Sverige. I Motala blir det tal, musik, fackeltåg och minnesgudstjänst.

Minnesdagen för förintelsen – för människovärde och demokrati, är inrättad i första hand till minne av alla förintelsens offer. Dagen ska också hjälpa oss att lära av historien, få oss att förstå att vi har ett ansvar var och en och att vi måste vaka över demokratin och bekämpa alla tendenser till intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.

Ladda ner bifogad fil nedan för att se programmet!